Placeholder Image

Kirjani

Placeholder Image
Placeholder Image

11 päivää Andeilla

Koiviston kolmas runoteos on saanut kieliasun myös englanniksi v. 2020. Kirja on aiemmin julkaistu suomeksi Basam Oy:n kustantamana v. 2015. 

Runoteoksessa kuljetaan Perun maaseudun vehreiden laaksojen ja kuivien ylänköjen halki. Lukija tempaistaan mukaan henkiselle matkalle, joka johtaa ylös Machu Picchun vuoren rinteitä, kuun pintaa muistuttavan erämaan poikki ja edelleen Titicacajärven salaisuuksien äärelle. Runoissa piirtyvät elävästi näkyviin muinaisen inkakulttuurin tuhansia vuosia vanhat voimapaikat, asujamimistot ja viljelyssmaat. Andien voimallinen luonto ja avara maisema luovat itseään ja omia rajojaan etsiville kulkijoille ainutlaatuiset puitteet muuttua ja uudistua, kasvaa ihmisinä. Keskustelukumppanina ja haastajana runoissa esiintyy mystinen šamaani, Mallku. 

Placeholder Image
Placeholder Image

Kysymyksiä omasta tiestä

Tässä kirjassaan Marja pohtii uudelle, tuntemattomalle tielle astumisen teemoja sekä omien unelmien vastaanottamista.   Onko meillä todella sisäinen lupa kaikkeen siihen hyvään, jota elämä meille voisi tarjota? Millä tavoin estämme itseämme saamasta sen sijaan että antaisimme asioiden virrata vapaasti? 

Mietteitä hetkessä

Mietteitä hetkessä on Marja Koiviston ensimmäinen runoteos, joka pohtii kasvun kysymyksiä, olemisen muotoja, vapautta ja iloa ja rakkautta.

Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

MINÄTYÖ

Maailma muuttuu nopeasti. Työ muuttuu aineellisesta aineettomaksi, käsistä korvien väliin. Varmuus muuttuu epätietoisuudeksi, ennalta tietäminen läsnäoloksi, erilaisuus häiriöstä voimavaraksi, terapia omaksi kasvuksi, tiedon merkitys oivalluksen mahdollistamiseksi. Määräämisen sijaan tuotannon tekijäksi tulee autenttinen vuorovaikutus. Tunteiden syrjään siirtäminen ja hallinta muuttuvat sallimiseksi, järkevyys henkilökohtaisuudeksi. Sääntöjen ja vakauden sijaan on jo kauan sitten siirrytty jatkuvaan muutokseen ja luovuuteen. Voiman sijaan tulee virtaus, vertikaalisuuden sijaan horisontaalisuus.

Tässä kirjassa, sekä edellisessä, ITSEstään-kirjassa Veli-Matti Toivonen ja Marja Koivisto ovat tutkineet, miten ihmisten työ ja elämä ovat muuttuneet. He ovat mallittaneet, minkälaisilla ajattelu- ja toimintatavoilla uudessa työssä ja elämässä voi pärjätä ja onnistua tässä. Minän kasvua ja kehitystä tukevassa NLP-kirjassa mukana on paljon hyviä, käytännöllisiä harjoituksia.

ITSEstään

ITSEstään on kirja oman kasvun flowsta. Kun tuotanto ja kulutus muuttuivat aineellisista aineettomiksi, koko työelämä ja työn tekemisen tapa muuttuivat.

Hiukan kärjistäen voi sanoa, että mikään, mitä vanhempamme meille opettivat, ei enää päde.

Elämässä navigoimisen säännöt ovat muuttuneet toisenlaisiksi kuin mitä ne olivat tehdasteollisuuteen perustuneessa maailmassa.

NLP-kouluttajat Veli-Matti Toivonen ja Marja Koivisto ovat jo pitkään mallittaneet niitä ajattelu- ja toimintatapoja, joita uudenlaisessa työssä ja elämässä tarvitaan.

Placeholder Image
Placeholder Image

"Saavumme luonnon muovaamalle ulokkeelle. Alas kilometrien matka, taivaaseen esteetön näköala. 

Tulkaa reunalle, šamaani sanoo, levitäkää kätenne.

Antakaa tullen ottaa kaikki turha, se, mitä ette enää tarvitse."

 

- 11 päivää Andeilla, Marja Koivisto
Powered by Kajabi