Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

Kuka Marja?

Olen aina ollut utelias uusille asioille ja pitkään kaipasin 'omaa juttuani'.

B2B urallani 20 vuotta sitten kysyttäessä haluaisinko edetä ylemmäs totesin, etten näe oikeanlaista kehitykssuuntaa ylempänä.

Tunsin kaipuuta johonkin, joka olisi päättymättömän kehityksen polku.

Jätettyäni liike-elämän epämääriäisenä mielessä kajastellut vaihtoehto tupsahti syliin yllättäen. 

Olen kulkenut lähemmäs 20 vuotta auttaen ihmisiä voimaan paremmin, laajentumaan sekä kasvamaan omimmalla alueellaan ja tekemään työtä hyvällä sykkeellä.

Autan asiakkaitani tekemään itselleen parempia valintoja. 

Usein asiakkaani kaipaavat uutta työhönsä ja urallensa, mutteivät näe kaikkia mahdollisuuksia, tai eivät oravanpyörässä pysty hahmottamaan mitä se uusi voisi olla. Näin oli itsellenikin vuonna 2002, jolloin päädyin tekemään ensimmäisen ison uramuutokseni kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolelle.

Matkan varrella olen ahminut itsensä johtamisen oppeja ja vienyt niitä käytäntöön niin yksityisasiakkailleni kuin ryhmille. Omaa kehityskaartani itsensäjohtamisen saralla:

• Kansainvälinen Non-Personal-Awareness (NPA) -kouluttaja
• Kansainvälinen NLP (Neuro Linguistic Programming) kouluttaja
• NLPMaster Coach
• Conscious Coach: Visionary Leadeship
• The Journey Practitioner (Tunnetyöskentelyvalmentaja)
• The Journey maajohtaja ja Brandon Baysin, menetelmän kehittäjän kutsuma kouluttaja v. 2010-2014
• Work by Byron Katie
• Mindfullness työssä -ohjaaja
• Chiqong ohjaajakurssi
• Reiki Master
• Silva-menetelmä
• eMBA, Jyväskylän Yliopisto: muita opintoja liike-elämän puolelta olen napsinut  aina ehtiessäni.

Minua kiinnostaa erityisesti meidän inhimillsen ohjelmointimme syntymekanismi - ja kuinka kytkeä pois päältä turhia automaatioita, pelko- ja itse-sabotaasireaktioita sekä kuinka saattaa todellinen eksellenssimme näkyville sekä itsellemme hyödyksi. Eksellenssistä tietoiseksi tuleminen johtaa usein aivan uudenlaisen vaihteen löytymiseen - laajemmalle kaistalle. 

Olen erikoistunut opastamaan asiakkaitani löytämään itsensä johtamisen avaimet sisältään, omasta keho-tunteet-mieli -kokonaisuudestaan. Kun opimme työskentelemäään yhteistyössä oman systeemimme, tietoisen ja tiedostamattoman mielemme kanssa, alamme luonnostaan tehdä parempia ratkaisuja itseämme kohtaan.  

Oma elämäni

Keveys, kehitys, tila, tuoreus ja inspiraatio ovat sanavarastoni kestosuosikkeja.

Elämääni on kuulunut koko kirjo kokemuksia, lahjoja ja menetyksiä, vastatuulia ja myötäisä, samoin kuin varmasti kaikilla meistä. 

Mitä enemmän olen oppinut ottamaan asiat vastaan - sekä päästämään irti ajatuksesta miten niiden pitäisi olla, pysymään avoimena ja utealiaana, sitä täyteläisemmäksi elämä on muuttunut.

Pelot ovat varmasti yksi suurin yksittäinen tunnerypäs, joiden kanssa olen tehnyt paljon työtä - kun ensin ymmärsin niiden olemassaolon. Nuo ärsyttävät lohikäärmeenryökäleet estävät meitä olemasta täydesti omassa potentiaalissamme ja toteuttamasta juuri sitä mitä sisimmiltään olemme. - Sitä mikä on meille sujuvin olotila. 

Ilo on vallitseva ja päällimmäinen tunne, joka on kuoriutunut esiin kaiken kauhotun (työstetyn) kuorman alta. 

Uteliaisuus ja inspiraatio

on saanut  kysymään kysymyksiä ja etsimään uusia vastauksia vanhojen totuttujen sijaan - se on myös johtanut moniin tilanteisiin, joita jälkikäteen on hymyillen muistellut: 

Karaoke-kierrokselle Kioton klubeihin, tai Roger Mooren ja hänen kreivittärensä kanssa cocktaileille.

Olen uinut Gagnesissa ja meditoinut Arunachalassa samassa luolassa, jossa Ramana Maharshi aikanaan. Olen asunut ayurvedisessä spassa yhdessä englantilaisen rock-tähden, argentiinalaisen YK-lähettilään ja intialiaisen isoisän kanssa sekä ollut ensimmäinen sisään kutsuttu länsimainen keskellä Keralan viidakkoa sijainneessa temppelissä. 

En varmasti koskaan unohda ensin mainittua karaoke-kokemusta ja laulamista 20-henkisen big bandin säestyksellä Kiotolaisella klubilla, jossa sain myös nähdä aidon geishan tanssivan rock'n rollia puukengissään. Laulukokemus olisi saanut minut vajoamaan lattian alle, jos se sillä hetkellä olisi ollut mahdollista, mutta isäntäni oli oikeassa: en koskaan unohda kokemaani. 

Oman sisäisen kompassin seuraaminen on johtanut monenlaisille poluille: yksi merkittävistä osui vuoteen 2014, jolloin sain päähäni lähteä seuraamaan inkojen jalanjälkiä Macchu Picchulle. Ystävystyin paikallisen shamaanin kanssa ja yhteisistä keskusteluista syntyi runokirja "11 Päivää Andeilla". 

Muita julkaisujani ovat kaksi itsejohtamisen kirjaa ITSEstään ja Minätyö yhdessä Veli-Matti Toivosen kanssa, sekä kolme runokirjaani: Mietteitä hetkessä, Kysymyksiä omasta polusta ja yllä mainittu kirja keskusteluista shamaanin kanssa. 11 Päivää Andeilla on käännetty myös englanniksi.

Valmistumassa juuri nyt on englannninkielinen kirja, "The Excellence Code". 

Keveys

Haasteet, jotka elämään kuuluvat kasvun polulla opettajina, tuntuvat toisinaan uuvuttavilta. 

Siksi haluan painottaa keveyden ja leikkisyyden merkitystä. Luovuus syntyy leikistä, eikä huumori sulje pois syvyyttä.

Vieläkin parhaita muistoja lapsuudesta ovat koulun sketsitunnit, joille ryhmässä valmistautuminen oli kikatuttavaa ja hekotuttavaa, vähintään yhtä hauskaa kuin esiintyminen.

Teatteri on ollut minulle rakas myöhemminkin ja johti 80-luvulla harrastajateatterin näyttelijäksi.

Keveyttä haluaisin tarjota itse kullekin ripauksen jokaiseen päivään, sillä se kantaa raskaampienkin taipaleiden yli. Keveys, leikkisyys, kujeilu. Kaikki kolme kunniaan.

Kasvu ja tuoreus

Olen tietoisesti valinnut ihmisenä kasvun ja toisten auttamisen polun oppaana, coachina. Alkusysäys siihen tuli - kuinkas muutenkaan - ensimmäisten omien solmujen avaamiesta joskus 90-luvun puolivälissä, vaikka psykologia ja ihmisenä kehittyminen olivat aina kiinnostaneet.

Pari vuotta sitten myin luontaistuotekauppaan keskittyneen liiketoimintani, jota olin ehtinyt luotsata muitten töitteni ohella yli 17 vuotta. 

Tunsin, että oli uuden aika, oli aika kasvaa. Samat, totutut teot ja samat tutut ajatukset eivät johda uuteen. Pysyäkseen tuoreena on haastettava itsensä - tai otettava tarjottu haaste vastaan.

Halusin ensin antaa itselleni aikaa tunnustella mikä sydänsyyni työhön on. 

Coachasin vain joitakin vanhoja asiakkaitani ja tein muutamia koulutuksia.

Minun: miksi?

Huomasin, että minulle sydänsyy, MIKSI, on sama vuonna 2020 kuin se oli 18 vuotta sitten, kun päätin jättää B-to-B alueen ja siirtyä yksityisyrittäjäksi.

Missioni on edelleen auttaa jokaista voimaan hyvin ja inspiroitumaan työstään sekä tekemään parempia valintoja itselleen ja tunnistamaan omat terveet rajansa. 

Itsensä johtamisen taidot kasvattavat johtajuutta

Työssä tarvitaan tänä päivänä entistä enemmän taidollisen osaamisen lisäksi itsensä johtamisen kykyjä. 

Talouden voimakkaat, äkkinäiset ja hallitsemattomatkin rakennemuutokset tuovat entistä tärkeämmiksi itsensäjohtamisen kyvyt:

  • resilienssin kasvattamisen
  • empatian lisäämisen itseä ja toisia kohtaan
  • moniperspektiivisyyden 
  • yhteistyötaidot 
  • sovinnollisuus

Kuljen kanssasi muutoksen haasteelliset vaiheet

Olen itse kulkenut saman polun useita kertoja ja minun tehtäväni on toimia oppaanasi, jotta sinun siirtymäsi uuteen, laajemmalle kaistalle, tuntuu turvalliselta ja sujuvalta. 

Elämä on seikkailu, josta on lupa nauttia,

Marja 

Lue lisää palveluistani

Aloita tästä ja lataa itsellesi ilmainen Energiapyramidi työkirja. 

Mitä asiakkaat kertovat Marjasta...

Placeholder Image

"Marjalla on pistämätön inutio ja hänellä on kyky "vainuta", jos jokin ei ole kohdallaan, kun hän fasilitoi asiakastaan. Excellence Code-kurssi on nerokas! Marjan kanssa saat jumisi auki ja hän auttaa sinut, kuten on auttanut minutkin, nousemaan seuraavalle tasolle.

😀 xx

- Joel Young, Trainer for Coaches, NPA process creator

 

Placeholder Image

Näet samantien ihmiset sellaisina kuin he sisimmässään ovat ja kykenet auttamaan heitä olemaan paras versio itsestään ja elämään omaa elämäänsä täydesti. 

- Marko Korg

Powered by Kajabi