Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

Kuka Marja?

Autan asiakkaitani saamaan itselleen parhaan työelämän. Intohimoni on auttaa ihmisiä löytämään ilo ja merkitys elämään myös työssä. Olen koulutukseltani eMBA ja KTK. Coachaus, valmennus- ja koulutuspuolella olen kouluttautunut useilla eri alueilla, kuten Non-Personal-Awareness, NLP, Mindfulness ja tunnetyöskentely. Olen toiminut yrittäjänä liki 20 vuoden ajan. Olen kouluttanut satoja asiakkaitani löytämään omasta itsestään vahvuudet, joilla avulla saadaan aikaan oman näköinen ja omien arvojen mukainen työelämä.

Paras työelämä löytyy omien eksellenssi-vahvuuksien ja hiljaisen tiedon tutkimisen seurauksena.  

Usein asiakkaani kaipaavat jotain uutta, mutteivät näe kaikkia mahdollisuuksia. Näin oli itsellänikin vuonna 2002, jolloin päädyin tekemään urahyppäykseni kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolelle. Omien vahvuuksien  ja ominaisuuksien tutkiskelu kesti systemaattisesti puolisen vuotta. Sitä edelsi parin vuoden epämääräinen kaipuu uuteen.

Sitten alkoi tapahtua. Lopputulos oli pieni yllätys, vaikkakin jälkikäteen katsottuna kehitysaskeleet näyttävät hyvin loogisilta jo paljon ennen kuin tietoisesti ymmärsin mikä voisi olla "minun juttuni" työssä. 

Minulle tämä työ on aina maistunut parhaalta! Mitä enemmän opin, sitä uteliaammaksi tulen. Saan valtavasti iloa asiakkaitteni onnistumisista!

Opintoja ja koulutuksia, ammattitaitoni rakennusaineina:

 • eMBA, Jyväskylän Yliopisto
 • KTK, Jyväskylän Yliopisto
 • Reiki Master
 • Mindfulness työssä -ohjaaja
 • Non-Personal-Awareness (NPA) -kouluttaja ja coach
 • NLP (Neuro Linguistic Programming) Trainer ja Practitioner
 • NLP Master Coach
 • Qigong ohjaajakurssi (Sensei Tsumura & Kauko Uusoksa)
 • Conscious Coach (Conscious Company Ltd.)
 • Visionary Leadership Training (Conscious Company Ltd.)
 • The Journey Practitioner (Tunnetyöskentelyohjaaja)
 • The Journey Presenter Suomessa, Brandon Baysin, menetelmän kehittäjän kutsuma kouluttaja 
 • The School, Work by Byron Katie
 • Reiki Master
 • Silva-menetelmä, perusopinnot
 • Luontaistuoteneuvoja

Ohjaan asiakkaitani käyttämään omaa keho-mieli-tunteet-systeemiään valintojen tukena, jolloin syntyy luonnostaan parempia valintoja. 

Lue lisää palveluistani
Placeholder Image

Miten minä päädyin vaihtamaan alaa?

Olen aina ollut utelias uusille asioille ja pitkään kaipasin 'omaa juttuani'.

B2B urallani 20 vuotta sitten en nähnyt  oikeanlaista kehitykssuuntaa organisaatiossani ylempänä enkä muillakaan tasoilla. Tunsin kaipuuta johonkin, joka olisi päättymättömän kehityksen polku. Jätettyäni työpaikkani se sopiva vaihtoehto tupsahti syliin yllättäen. 

Omasta ainutlaatuisuudesta ja eksellenssistä tietoiseksi tuleminen johtaa usein aivan uudenlaisen vaihteen löytymiseen niin työssä kuin muutenkin elämässä. Olen erikoistunut opastamaan asiakkaitani löytämään itsensä johtamisen avaimet sisältään, omasta keho-tunteet-mieli -kokonaisuudestaan. Kun opimme työskentelemäään yhteistyössä oman systeemimme, tietoisen ja tiedostamattoman mielemme kanssa, alamme luonnostaan tehdä parempia ratkaisuja itseämme kohtaan.
Minua kiinnostaa erityisesti meidän inhimillsen ohjelmointimme syntymekanismi - ja kuinka kytkeä pois päältä turhia automaatioita, pelko- ja itse-sabotaasireaktioita sekä kuinka saattaa todellinen eksellenssimme näkyville sekä itsellemme hyödyksi. Niin inspiroivaa!

Mistä Marja on tehty - oma elämäni

Keveys, kehitys, tuoreus ja inspiraatio ovat sanavarastoni kestosuosikkeja.

Elämääni on kuulunut koko kirjo kokemuksia, lahjoja ja menetyksiä, vastatuulia ja myötäisä, samoin kuin kaikilla meistä. Mitä enemmän olen oppinut ottamaan asiat vastaan - sekä päästämään irti ajatuksesta miten niiden pitäisi olla, pysymään avoimena ja utealiaana, sitä täyteläisemmäksi elämä on muuttunut. Suuri merkitys on ollut sillä, että olen saanut tehdä työtä, jota rakastan.

Uteliaisuus ja inspiraatio

on saanut kysymään kysymyksiä ja etsimään uusia vastauksia vanhojen totuttujen sijaan - se on myös johtanut moniin tilanteisiin, joita jälkikäteen on hymyillen muistellut:

Karaoke-kierrokselle Kioton klubeihin, tai Roger Mooren ja hänen kreivittärensä kanssa cocktaileille. Olen uinut Gagnesissa ja meditoinut Arunachalassa Ramana Maharshin luolassa. Olen asunut ayurveda-kylpylässä yhdessä englantilaisen rock-tähden, argentiinalaisen YK-lähettilään ja intialiaisen isoisän kanssa ja saanut ensimmäisenä länsimaalaisena kutsun Keralan viidakossa sijainneeseen hindu-temppeliin. 

Oman sisäisen kompassin seuraaminen on johtanut monenlaisille poluille: yksi merkittävistä osui vuoteen 2014, jolloin lähdin inkojen jalanjäljille Macchu Picchulle. Ystävystyin shamaani Mallkun kanssa ja yhteisistä keskusteluista syntyi runokirja "11 Päivää Andeilla". Muita julkaisujani ovat kaksi itsensä johtamiseen keskittyvää NLP-kirjaa ITSEstään ja Minätyö yhdessä Veli-Matti Toivosen kanssa. Runokirjoja on kertynyt yhteensä kolme. 11  päivää Andeilla lisäksi on syntynyt: Mietteitä hetkessä ja Kysymyksiä omasta polusta. 11 Päivää Andeilla on käännetty myös englanniksi.

Valmistumassa juuri nyt on kirja, jonka työnimi on "Löydä vahvuus sisältäsi" - Hiljaisen tiedon ja eksellenssin polku

Keveys ei estä syvyyttä

Haasteet, jotka elämään kuuluvat kasvun polulla opettajina, tuntuvat toisinaan uuvuttavilta, jos emme tiedä mikä kuuluu normaalina osana kasvuun ja muutokseen. Siihen kuuluu aina myös tunteiden vuoristorata. Asian ymmärtäminen helpottaa usein kovasti. Painotan aina vahvuuksiin keskittymisen, keveyden ja leikkisyyden merkitystä, sillä ihmismieli kiinnittää luonnostaan huomionsa enemmän uhkiin ja skenaarioihin. Leikkiä ei ole koskaan liikaa - varsinkaan meillä aikuisilla. Luovuus syntyy leikistä, eikä huumori sulje pois syvyyttä.

Vieläkin parhaita muistoja lapsuudesta ovat koulun sketsitunnit, joille ryhmässä valmistautuminen oli kikatuttavaa ja hekotuttavaa, vähintään yhtä hauskaa kuin esiintyminen.Teatteri on ollut rakas myöhemminkin ja johti 80-luvulla harrastajateatterin näyttelijäksi.

Keveyttä haluaisin tarjota kaikille ripauksen jokaiseen päivään. Se kantaa synkkienkin taipaleiden yli. Keveys, leikkisyys, kujeilu. Kaikki kolme kunniaan.

Kasvu ja tuoreus

Olen tietoisesti valinnut ihmisenä kasvun ja toisten auttamisen polun oppaana, coachina. Alkusysäys siihen tuli - kuinkas muutenkaan - ensimmäisten omien solmujen avaamiesta joskus 90-luvun puolivälissä, vaikka psykologia ja ihmisenä kehittyminen olivat aina kiinnostaneet.

Muutama vuosi sitten myin luontaistuotekauppaan keskittyneen liiketoimintani, jota olin ehtinyt luotsata muitten töitteni ohella yli 17 vuotta. Tunsin, että oli uuden aika, oli aika kasvaa. Samat, totutut teot ja samat tutut ajatukset eivät johda uuteen. Halusin antaa itselleni aikaa tunnustella mikä sydänsyyni työhön on tänä päivänä. Coachasin vain joitakin vanhoja asiakkaitani ja tein muutamia koulutuksia.

Sydänsyyni

Sydänsyyni, MIKSI, on minulle sama vuonna 2022 kuin se oli 20 vuotta sitten, kun päätin jättää B-to-B alueen ja siirtyä yksityisyrittäjäksi. Missioni on auttaa jokaista voimaan hyvin ja inspiroitumaan työstään sekä tekemään parempia valintoja itselleen ja tunnistamaan omat terveet rajansa.

Työssä tarvitaan tänä päivänä entistä enemmän taidollisen osaamisen lisäksi itsensä johtamisen kykyjä, oman ainutlaatuisuuden löytämistä. Sehän ei ole niin helppoa, koska olemme tottuneet pienestä lähtien kurottamaan ulkoa annettuihin kriteereihin ja seuraamaan vahvuuksiamme saamamme palautteen pohjalta. Talouden voimakkaat, äkkinäiset ja hallitsemattomatkin muutokset nostavat entistä tärkeämmäksi kyvyn löytää omat hiljaiset vahvuutemme ja ainutlaatuisuutemme, jotta voimme nauttia elämästä.

Myös työelämä on tarkoitettu nautittavaksi ja se nautinto kuuluu meille kaikille. 

Ensin pitää vain tiedostaa mistä oma, parhaalta maistuva työelämä koostuu.

Lämpimin terveisin, 

Marja

Placeholder Image

Selkeys on avain oikeaan toimintaan. Tarkista mitä kuuluu sinun työelämällesi: Aloita tästä, lataa itsellesi ilmainen Energiapyramidi työkirja ja tee tehtävät. Saat selkeyttä nykytilanteeseesi.

Mitä asiakkaat kertovat Marjasta...

Placeholder Image

"Marjalla on pistämätön inutio ja hänellä on kyky "vainuta", jos jokin ei ole kohdallaan, kun hän fasilitoi asiakastaan. Excellence Code-kurssi on nerokas! Marjan kanssa saat jumisi auki ja hän auttaa sinut, kuten on auttanut minutkin, nousemaan seuraavalle tasolle.

😀 xx

- Joel Young, Trainer for Coaches, NPA process creator

 

Placeholder Image

Näet samantien ihmiset sellaisina kuin he sisimmässään ovat ja kykenet auttamaan heitä olemaan paras versio itsestään ja elämään omaa elämäänsä täydesti. 

- Marko Korg

Powered by Kajabi